Barion Pixel

Hopline, a sörfőzde
ellátó webáruház.

Karamell- és festő maláták

Elmondhatjuk hogy minden kristály maláta karamell maláta, de nem minden karamell maláta kristálymaláta.

Karamell maláták esetében a pörkölés hőmérséklete magasabb mint az alapmaláták esetében. Lényegében a prökölés szabadítja fel a malátában lévő aromákat. A karamell malátákra jellemző aromajegyek: sütemény, kenyér, keksz.

A kristály maláták Angliából indultak világhódító útjukra. Ahhoz, hogy megértsük a különbséget ismerni kell a gyártási folyamatot. A kristálymalátához még úgynevezett "zöld", kb 40% víztartalmú gabonát használnak kiindulási alapként. Ezt csíráztatják, majd az aszalásnál kb 65 fokon tartják, ahol a malátázásnál ismert alfa-amiláz enzim még aktív, így a szem teljesen elcukrosodik. Ha a cukrosodási folyamat lezajlott, típustól függően adott hőmérsékleten bizonyos ideig aszalják, amíg a kívánt színt és karaktert el nem érik.

 

Viking Weyermann
Viking Caramel Pale Weyermann Carapils
- Weyermann Carawheat
Viking Dextrin Weyermann Carapils
Viking Caramel 30 Weyermann Carahell
Viking Caramel 30 Weyermann Carabelge
Viking Caramel 50 Weyermann Carared
Viking Keksz Weyermann Abbaye
Viking Red Ale Weyermann Caraamber
Viking Red Ale Weyermann Melanoidin
Viking Caramel 100 Weyermann Cramunich I.
- Weyermann Caramunich II.
Viking Caramel 150 Weyermann Caramunich III.
Viking Caramel 200 Weyermann Carabohemian
Viking Caramel 300 Weyermann Special W

Keresendő kifejezés
Keresés típusa
Miben keressen
Összes kategória
Ft
Ft