Barion Pixel

Hopline, a sörfőzde
ellátó webáruház.

OXI Mosószóda 1000g
OXI Mosószóda 1000g
Netto: 2 189 Ft

OXI Mosószóda 1000g

OXI Mosószóda 1000g
OXI Mosószóda 1000g
OXI Mosószóda 1000g

Aktív OXIgénes fehérítő

Netto: 2 189 Ft
Részletek

Használata:

 

Az oxigén alapú fehérítő/tisztítószerek fő alkotó eleme a nátrium-perkarbonát.

Vízben remekül oldódik, de minél melegebb a víz annál gyorsabb a reakció, annál hatékonyabb a tisztítás is. Ezért ha tehetjük, legalább 40-50 °C-os vizet használjunk, amikor oxival takarítunk. A nátrium-perkarbonát és a víz reakciója során jelentős mennyiségű oxigén szabadul fel, ami egész egyszerűen felemeli a szennyeződéseket a felületről. Emellett az élő sejteket is roncsolja, azaz hatékonyan pusztítja a baktériumokat és gombákat is.

A folyamat közben egyébként jelentős mennyiségű hő is felszabadul, ezzel még hevesebbé téve a reackiót. 

A reakció egyébként kb 30 percig tart és eddig aktívan fog pezsegni a folyadék. Ha abba marad a pezsgés, akkor onnantól a szer aktívan már nem tisztít, gyakorlatialg egy sima vizes áztatásról beszélünk ezt követően.

 

Itt szeretném megjegyezni, hogy az általános tévhit, miszerint az oxit nem kell leöblíteni teljesen valótlan. Az oxi és a víz reakciója során felszabaduló oxigén nyilván távozik a légkörbe, ellenben a másik komponense -a mosószóda- az nem fog távozni a szuzpenzióból. Helyette egy finomszemcsés, fehér, poros karbonát réteget fog képezni a sörfőző eszközeinken, amint megszáradt. Ez önmagában nem feltétlen fog mellékízekhez, vagy egyéb problémákhoz vezetni, ellenben egyáltalán nem esztétikus. Ráadásul a karbonát rétegen és a réteg mögött is képesek a baktériumok a fertőtlenítőszerektől menedéket találni, így csökkentve azok hatékonyságát. 

 

Felhasználása: 4g/liter meleg vízhez

 

A felületre locsolva vagy víz alá merítve használható. Szükséges reakcióidő: 2-3perc.

 

Kiszerelés: 1kg csomagban

 

Tárolás: párától óvni kell!

 

Biztonségi adatlap: ITT ELÉRHETŐ

 

Figyelmeztetés: Forró tűzhelyet ne tisztítsunk vele, mert erősen tűzveszélyes anyagoxidáló hatású, Lenyelve ártalmas. Szembe jutva, súlyos szemkárosodást okoz.

 

CAS: 15630-89-4

 

EINECS: 239-707-6

 

A mosószóda háztartási vegyi anyagnak minősül.

Adatok
Címkék
brewline,OXI,tisztítószer
Cikkszám
500212
Tömeg
1,05 kg/db